Odpoledne v kavárně - Urban Café


Jdu přeplněnou ulicí, proti mně se valí dav spěchajících lidí a já se až bojím podívat na hodinky, abych v té chvíli do někoho nevrazila. Daří se mi to až při dlouhém čekání, než na semaforu blikne zelená, a já budu moci přejít ulici. Jako vždy, bála jsem se, abych nepřišla pozdě, a jsem tu až moc brzo. Stává se vám to taky? Mně skoro vždycky.
Jdu dál a přemýšlím, co těch 20 volných minut budu dělat. Najednou se přede mnou objeví nápis Urban Café. Nesměle nakukuju dovnitř. Ještě jsem tu nebyla a tak zpočátku jen obhlížím terén. Po pár vteřinách si už objednávám cappuccino, pokračovat v chůzi dál nepřipadalo v úvahu.

Urban Café je poměrně nová kavárna nenápadně vsunutá mezi obchody, salony a restaurace v ulici Na Poříčí. Zvenčí působí nevýrazně, žádný obří barevný nápis na vás nekřičí „Pojď dovnitř!“. Stačí ale jeden letmý pohled do interiéru, a získá si vás.

Na Poříčí 1061/37
Praha 1 – Nové město

Otevírací doba:
Ve všední dny: 8:00 – 18:00
V sobotu: 10:00 – 18:00


Jako první vás určitě zaujme velké kruhové zrcadlo zavěšené vedle barového pultu, ve kterém se odráží celá kavárna. Zajímavé je, že zde najdete jen jeden jediný stůl.  K němu se může vejít odhadem tak patnáct lidí. Podle mě to skvěle nahrává možnosti seznámit se s člověkem, ke kterému si chcete přisednout. Zapříst přátelský hovor například o knížce, co zrovna čte nebo klidně o tom jak je nezvyklé sedět v kavárně jen u jednoho obřího stolu. Pokud jste ale spíš vlk samotář, můžete se posadit i k pultíkům, které jsou rozmístěné podél stěny. Tady budete mít dostatek soukromí na práci a vlastní myšlenky.

Úplně bílá kavárna by působila asi hodně stroze a sterilně, nebýt stěny plné květin s nafialovělým podsvícením. Ať už s tímto nápadem přišel kdokoliv, klobouk dolů, vypadá to skvěle. Čistě bílé stěny v kombinaci se zelení rostlin působí v pražském centru plném svítících neonů a křiklavých reklam jako oáza pro oči. Šálek dobré kávy k tomu pohladí i ostatní smysly. 

Urban Café vám prostě dobije baterky.

Komentáře