Z poslední doby

Přemýšlím nad posledním měsícem. Nad tlakem před maturitou, nad průběhem maturit, nad přijímacími zkouškami a především nad tím, jak mě to celé změnilo. „Zkouška dospělosti“ tomu říkají. Posunulo mě to blíže k dospělosti? Stala se ze mě zodpovědnější, rozumnější a moudřejší osoba? Neřekla bych.

Myslím si, že jsem už před tímhle tyátrem byla tak rozumná a dospělá, jak bych být měla a jeden den plný stresu na tom nic změnit nedovede. Jediné, co mě maturita a přijímací řízení naučily, a za což jsem vděčná, je větší sebedůvěra. Před maturitou jsem nijak nevyšilovala, nehroutila jsem se, neskákala z okna, spala jsem bez problémů a žaludek jsem měla stažený, až v den D. Odříkala jsem čtyři otázky a bylo po všem. Konec, šlo se domů. Myslela jsem, jakou budu mít šílenou chuť oslavovat a zapíjet. Místo toho na mě padla obrovská únava. Po dvou pivech jsem šla domů a spala jako nemluvně. Toť k velké, obávané a strašlivé maturitě.

Přijímačky byly o něco horší. Došlo mi, že na vysokou školu opravdu chci a budu hodně naštvanozklamanosmutná, když mě nikam nevezmou. Představa, že budu muset doopravdy pracovat, od rána do večera, mi naháněla husí kůži. Chci být ještě student. Takže jsem byla před zkouškami pěkně nervózní, protože mi došlo, že mi na tom záleží. A člověk se vždy chová úplně jinak, když mu na něčem/někom doopravdy záleží. Naštěstí mi to paní nervozita nepokazila a já už počítám s tím, že od podzimu budu studentem Univerzity Karlovy. Jen už mít v rukou ten vytoužený dopis.

Teď už mě netíží vůbec žádné povinnosti ani starosti. Mám prázdniny už téměř měsíc a je to úžasná pohoda, kterou přeji naprosto každému. Jediný můj problém teď je, jaké výlety naplánovat. Zrovna teď jsem schovaná na chalupě v horách a je tu pohádkově. Příroda a klid všude kolem. Co více si přát? Strašně moc se těším na všechno, co tyhle prázdniny prožiju, poznám, ochutnám a nafotím. Vše vypadá moc slibně. V plánu jsou Tatry, Rakousko, Chorvatsko, chata a určitě vymyslíme spoustu dalších skvělých věcí.


A já se budu snažit zaplnit tohle místo všemi radostmi případně i starostmi, které letní vítr přivane. 
Lucie

Komentáře