Zpátky v Krkonoších


Když nám došlo, že o Velikonocích bude spousta volna, byla volba jasná. Balí se bágly a vyrážíme za dobrodružstvím. Náš výběr znovu padl na Krkonoše. Hory, lesy, potůčky a vodopády, zeleň, klid a čerstvý vzduch. Hned po příjezdu nás zastihl pořádný slejvák, náladu nám to ale nezkazilo. Hlavně protože jsme se ubytovali v kouzelném a útulném apartmánku a hned potom vyrazili na večeři. Za velkými okny padaly kapky deště a chvíli i kroupy, my se cpali pizzou a popíjeli víno. Správný začátek dovolené.
Druhý den nás už ale čekal pořádný výšlap, žádné flákání v restauraci. S batůžky plnými zásob, filtrovací lahví na vodu a úsměvem na tvářích jsme začali zdolávat kopce. Původně mělo pršet a sněžit, ale měli jsme štěstí a celý den nám svítilo slunko, až jsme si oba pěkně spálili nos. I s tím se na horách musí počítat. S funěním a zpocenými zády jsme došli těsně pod Sněžku, odtud jsme pokračovali přes sněhobílé planiny k Luční boudě. 
S každým dalším krokem se krajina proměňovala. V údolí vládlo jaro, na vrcholcích se zuby nehty držely závěje sněhu. Příroda je prostě kouzelná a já se jí nemůžu nabažit.

























Komentáře