První výlet sezóny - Skalní bludiště


Jsem ve druháku na vysoké a mám brigádu, ke které mi stačí počítač a internetové připojení. Tyhle dvě věci obnášejí to, že jsem hodně často zalezlá buď ve škole nebo doma/v kavárně u počítače.
Spoustu času strávím sezením na zadku. Přes zimu jsem se to snažila vyrovnávat fitkem, ale sebelepší, hezčí a modernější fitko mi nikdy nevynahradí procházku v přírodě. Proto jsem se už opravdu nemohla dočkat, až začne být příznivější počasí. Jakmile taková chvíle nastala, popadli jsme batůžky a běželi na nádraží. Výletová sezóna začíná!

Naší nejoblíbenější destinací na jedno-dvou denní výlety je Kokořínsko. Od Prahy je poměrně blízko, vlakem/autobusem se tam dá pohodlně dostat a hlavně je to tam krásné. Kokořínský kraj je plný lesů, skal, vyhlídek a stezek. Terén není příliš náročný, ideální pro kratší výlety.
Tentokrát jsme vlakem dojeli do městečka Mšeno. Odtud vede cca tří hodinový okruh skrz lesní pěšiny a skalní bludiště. Připočtete zastávky na focení a sváču a máte krásný jednodenní výlet (kort když ještě jeden z výletníků má menší kocovinku).

Ptáci cvrlikali, sluníčko prosvítalo skrze kmeny stromů. Jít po lesní cestě poseté jehličím a křupavými větvičkami je tak jiný pocit než chodit v Praze po betonu. S každým krokem jsem byla nabitější energií.

Příroda je prostě balzám pro duši, v jakémkoliv ročním období, počasí i životní situaci. Vždy je mi v ní líp.


A co vy a výletování? Kam vás nohy táhnou?





Tady je krásné vidět, jak to vypadá, když se někam drápu kvůli fotce nebo prostě děláme blbiny. :D






Komentáře