Na skok v Turíně


Něco vám povím, nejsme úplně spontánní pár. Většinou máme všechno alespoň trochu naplánované, ať už jde o večeři, co budeme dělat o víkendu, natož když jde o výlet nebo dovolenou.

Den v Turíně byl ale úplně jiný případ. Předem jsme si totiž nezjistili vůbec nic. Nevěděli jsme, jaké památky tu jsou, co stojí za to vidět, nevygooglili jsme si jediné místo. Vše jsme nechali na náhodě, osudu, vesmíru, nebo jak tomu chcete říkat. A šli jsme, kam nás nohy táhly.

Dali jsme si kávu v moc krásné kavárně v pasáži, která mi připomínala místa z Harryho Pottera. Zavítali jsme na místní pestrobarevné tržiště, kde se obchodníci překřikovali a lidé smlouvali o ceny.  Procházeli jsme se uzoučkými uličkami a v jedné z nich si dali obří kornouty zmrzliny. Poslouchali jsme pouliční hudebníky, kteří všechny v okolí naprosto očarovali. Několik hodin jsme s lahví vína, olivami a arašídy nasávali atmosféru plnou hovoru, smíchu a energie.

Noční Itálie je úplně jiná než ve dne. Přes den se hlavní ulice hemžily hlavně turisty a vedlejší uličky zely prázdnotou. Se zapadajícím sluncem se ale každé malé náměstíčko proměnilo v magické místo plné veselých lidí, dobrého jídla a pití. Alespoň mně po láhvi vína všechno připadalo naprosto kouzelné. 
Výlet do Turína jsme zakončili večeří v jedné z restaurací se zahrádkou a druhou lahví výborného vína. To v Itálii nejde vynechat.


A co z toho plyne? Někdy se vyplatí nic neplánovat. Nechat se unášet atmosférou místa, na kterém zrovna jste a nemyslet na to, co všechno ještě musíte stihnout vidět. Nám se to tentokrát vyplatilo a z Torina jsem si odvezla krásné zážitky.

















Komentáře