Trocha vína v krvi

Je něco po desáté večer a já si vytahuji rukávy a rozepínám mikinu. Je mi horko a cítím, že se mi tváře barví do ruda. Poloprázdná sklenice červeného po mé pravici je toho příčinou.

Dneškem končí týden státních maturit. Tak moc bych si přála říci, že to nejhorší je za mnou. Bohužel je tomu přesně naopak. Dneškem nastává posledních čtrnáct dní před vypuknutím pekla. Jojo, řeknete si, že to vidím moc černě. Možná jo, ale tyhle černé brýle zrovna teď prostě nejdou sundat. Přemýšlím, čeho se bojím víc. Jestli ústních nebo přijímaček na vysokou. Vymýšlím všemožné varianty svých potencionálních budoucností a rozvíjím jejich pokračování. Už jsem ve fázi, kdy mi pomalu přestává záležet na tom, jak přijímačky dopadnou, protože i ty další možnosti nesou velké plusy. Mínusy také, ale co by to bylo za rovnici bez kladných i záporných čísel. Možná úplně obyčejná, hezká, snadná, ale já naštěstí z matiky nematuruju.

Víno ve sklenici rychle ubývá. Větší problém je, že i v láhvi. A to jsem si říkala, že dnešek nepromarním, ale budu se opravdu učit. Ale víte co, kolika z nás všechny ty motivační články na všech těch motivačních blozích opravdu pomůžou. Na mě to zabírá asi jako paralen. Krátkodobé nakopnutí nebo oproštění od momentálního problému. Jenomže v tom je víno stejně vždycky lepší. Červené. Suché jako drn, i když třeba ani nevíte, co to drn je. 
Lucie

Komentáře

  1. Pěkný článek a i když jsem na něj narazila až teď, tak doufám, že jsi úspěšně odmaturovala a že i ta vysoká se nějak vyvrbila. :) Každopádně s motivačními články jsem na tom byla podobně. Ještě, že už je to za mnou. Ještě chvilku a opravdu bych se zcvokla. A víno? Skvělá volba! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. A co je na tom všem nejlepší? Ta krásná matematická vsuvka :D :*

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!