Hrad Kokořín


Kokořín majestátní hrad tyčící se na skále…Kokořín místo plné mých vzpomínek…Kokořín první bod na seznamu našeho vandru.

Vystoupili jsme z autobusu a do nosu nás hned uhodila vůně linoucí se z restaurace. V břiše mi zakručelo, ale první naše zastávka nemohla přeci být v hospodě. Nasadili jsme batohy a statečně se pustili do kopce před námi.

Byla jsem zpocená jak myš, nebudu vám lhát, ale výstup k hradu jsme zvládli. Když jsem byla malá, často jsme sem jezdili s rodiči na výlet. Máme chatu vcelku nedaleko a tak jsme na Kokořínsku strávili spoustu času objevováním lesních stezek, prolézáním skal a sbíráním hub. Je to krajina, do které se vždy ráda vracím. Proto jsem byla tak nadšená, že sem jedeme s Danem. Že mu mohu ukázat místa, která pro mě znamenají dětství.

Koupili jsme si vstupenku na věž a už jsme šlapali po točitých schodech. Nad korunami stromů jsme se snažili hádat směr, jakým se budeme dál ubírat. No nakonec první směr, kterým jsme se vydali, vedl přímo do hospody. Hlad zvítězil.

Před tím jsme se ale ještě porozhlédli na hradbách Kokořínu a hodili minci s přáním do místní studny. Já tam musela hodit mince tři, protože jsem se nemohla trefit mezi mříže, ale nakonec se to podařilo. Do třetice všeho dobrého, jak se tak říká. Tak doufám, že se mi přání splní. 
L.

















Komentáře