Odpoledne v kavárně - Zastav se



"Zastav se", láká k posezení espresso & bar v centru Žižkova.
Mě do něj ale nalákala ségra na burger zdarma, na který měla voucher. Když vás někdo pozve na burger tak prostě řeknete ano. I když je venku 40 000°C a vy nemáte nejmenší chuť jet autobusem až na Žižkov. Hlavní, na co jsem tedy myslela při cestě do Zastav se bylo, jestli tam budou mít klimatizaci.

Když jsme vešly dovnitř, byla jsem moc příjemně překvapená.  Mám slabost pro odhalené cihly v interiéru a první, co tu uvidíte je velký cihlový bar. Za ním projdete do vnitřku kavárny. Část nábytku je z palet, část jsou nové stolky a židle a část vypadá jak vystřižená z bytu vaší prababičky. Staré piano, nad ním pověšené obrazy ve starožitných rámech, vedle piana vitrína se sbírkou knih. Na zdech najdete vtipné malby a dokonce tu mají terárium s Rybízem. Rybíz je had, který se za celou dobu naší návštěvy ani nepohnul. Asi mu taky bylo vedro.

Každý pes jiná ves, napadne vás. Dohromady interiér ale působí útulně a pohodově. Za průjezdem se ještě schovává zahrádka s rozprašovačem vody pro ochlazení vzduchu. Co víc si přát.


Espresso & bar
Koněvova 910/61
Praha 3 - Žižkov

Otevírací doba:
Pondělí – čtvrtek 8:00 – 13:00, 17:00 – 1:00
Pátek 8:00 – 13:00, 19:00 – 2:00
Sobota 9:00 – 14:00, 19:00 – 2:00
neděle 9:00 – 14:00, 19:00 – 1:00

My jsme se posadily dovnitř, kde bylo přeci jen o něco příjemněji. Osvěžily jsme se mangovou a pomerančovou limonádou a těšily se, až nám donesou objednané burgery. Abych byla upřímná, pochutnala jsem si, ale nejlepší burger co jsem kdy jedla, to nebyl. Ségře v jejím burgeru chyběly některé ingredience, co v něm být měly a hranolky taky nebyly stoprocentní.  Po jídle jsem si ještě dala cappuccino, rozvalily jsme se na paletové pohovce a povídaly si. Kafe mi tedy chutnalo moc.

Zastav se není jedna z těch kaváren vytuněných pro fotky na instagram. Neuvidíte jí na webech všech blogerek z Prahy. Je to spíš útulné místo, kde bych byla v jednom kuse zalezlá, kdybych bydlela v okolí. S notebookem a prací nebo psaním, s knížkou na odpočinek, s učením před zkouškami.



Když budete někde poblíž, určitě doporučuji Zastav se navštívit hlavně pro nevšední interiér, pohodovou atmosféru, moc milý a vstřícný personál, dobrou kávu a limonády.

Jaká podobná méně známá zákoutí máte rádi vy? Za každý tip budu ráda, objevování kaváren není nikdy dost! :) 



Komentáře