Ohlédnutí za červencem 2018


Sedím v autobusu a za oknem ubíhá krajina mílovými kroky. Červené střechy vesnických stavení střídají zelené louky a žluté lány polí. Nebe křižují jen bílé čáry, které zbyly po letadlech. Vracíme se po týdnu stráveném v šumavských lesích a krumlovských uličkách. O tom vám ale napíšu až jindy.
 Až teď jsem se konečně dostala k sepsání ohlédnutí za červencem, který byl plný skvělých zážitků.
Než jsem se začala probírat fotkami, které jsem během července nastřádala, připadalo mi, jakoby jen prosvištěl kolem, zamával a zase rychle zmizel kdesi v dáli. Tohle léto utíká strašně rychle. Docela se těším, že během srpna už budu převážně doma a budu mít klid všechno vstřebat.


Na začátku měsíce proběhl v krásné kavárně Cacao Prague první workshop „První pomoci u malých dětí“, který jsem v rámci své práce organizovala. Byla jsem docela nervózní, ale všechno klaplo tak, jak mělo a teď už jsou v průběhu přípravy kurzu dokonce třetího.

Protože vedra v Praze dosahovala závratných výšin, utíkali jsme s Danem na chatu za stínem stromů a hlavně bazénem. Hodně jsme četli, popíjeli ledovou kávu, jedli spoustu salátů a nabírali energii. 



Aby se ale neřeklo, že jsme se jen vyvalovali na lehátkách u vody, vyjeli jsme i na několik výletů na naše milované Kokořínsko. Poněkolikáté jsme zavítali na vyhlídku Rač. S mou rodinkou jsme udělali výlet na hrad Houska a s Danovou mamkou zase na vrchol Čáp. Kokořínsko už máme prochozené křížem krážem, ale to vůbec nevadí. Od Prahy to není daleko, dá se sem pohodlně jet jen na jednodenní túru a především, je tu prostě krásně. I když třeba celý výlet prší, jako když jsme šli na Housku. Člověk nesmí být z cukru, žejo. ;)






V Praze jsem z července byla dohromady snad jen týden. Viděla jsem se s kamarádkami, obrazily jsme pár kaváren a pak už započalo balení na rodinnou dovču. Tentokrát jsme vyrazili do Chorvatska nedaleko města Makarska. Tyrkysové moře, bílé útesy a kamenné domečky, prostě ráj.






Během týdne, co jsem se opalovala u moře, měl Dan 25 narozeniny. Těšila jsem se, až se vrátím a pořádně to oslavíme. Den jsme začali pořádným brunchem v Cafe Louvre. Prošli jsme se po Kampě, Malé Straně a Hradčanech. Poseděli na kávě a sklence vína a pak jsme zamířili na pořádného narozeninového burgera.  

Ani jsem se nanadála a červenec se překlopil do srpna. Jak prožíváte léto vy?

Komentáře