Odpočinek v šumavských lesích


Co se mého letošního cestování týče, převládají zatím města. Poprvé jsem navštívila Budapešť, Brno, Řím, Český Krumlov, a tak pro mě několik dní strávených v šumavských kopcích byla potřebná dávka přírody.

Památky, architektura, kavárny, restaurace, lidé a energie měst, to vše jsou věci, které nikdy nepřestanu obdivovat a vyhledávat.  Během objevování měst si ale nikdy neodpočinu tak, jako v horách a lesích. Jsou to dva rozdílné světy a je skvělé je střídat.

Pro naše letní horské dobrodružství jsme si vybrali Šumavu. O kempu, ve kterém jsme byli ubytovaní, jsem vám psala tady ve velkém článku o stanování. Kemp Antýgl se nachází přímo na břehu řeky Vydry, a tak můžete ušetřit za sprchu, ale hlavně budete v opravdu překrásném prostředí.




První výlet jsme podnikli na vrchol Březník (1 144 m). Nebyl to žádný výšlap, spíš příjemná procházka malebným údolím. Cesta se stáčela podél potoka, přes který vedly dřevěné lávky, kam oko dohlédlo se zelenala tráva a stromy. Šli jsme ruku v ruce, vyhřívali se na sluníčku a užívali si, že jsme sami spolu. No a taky zastavovali každé dvě minuty, abych si udělala fotky, to se prostě musí. ;)










Mít na nějakou dobu, i když třeba krátkou, celý svůj svět sbalený v jednom batohu je strašně osvobozující. Nesete jen to, co skutečně potřebujete a zjistíte, jaké pohodlí doma vlastně máte a třeba si ho tolik nevážíte. I to kafe z pytlíku, co si uděláte na vařiči pak chutná úplně jinak. Dát si takhle na chvíli pauzu od uspěchané Prahy, mhd a počítače bylo prostě k nezaplacení.

Jsem si jistá, že se na Šumavu zase brzo vrátíme. Je tu ještě spousta míst, která stojí za to vidět. Kdybyste měli také v plánu sem zavítat, ale nejste úplně fanoušci spaní pod stanem, doporučuju mrknout na tuhle stránku. Najdete tu nádherné chaloupky k pronajmutí přímo v srdci šumavské přírody. Já bych jednu brala klidně na celý rok. :)






Komentáře

  1. Šumava je opravdu kouzelná a je zde pořád co objevovat. Hned bych se tam taky vrátila :) A máš opravdu krásné fotky!
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím! A moc děkuju :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!