Ohlédnutí za lednem 2019


Leden 2019, začátek nového roku plného výzev a velkých změn.
Abych byla upřímná, byla jsem z vidiny všeho, co mě letos čeká docela hodně vystrašená. Ukončení práce, odborná praxe, zimní zkoušky, hledání nové práce, psaní bakalářky, přijímačky na magisterský obor, letní zkoušky, státnice. Tohle všechno se přede mnou vršilo jako nezdolatelná hora. Ale uběhl leden, věci se daly do pohybu a já si najednou věřím, že všechno zvládnu.


Abych ale nepředbíhala, vezmu to pěkně popořadě. Leden jsme zahájili sledováním krásného Novoročního ohňostroje ze střechy Národního divadla, kam nás pozval kamarád. Podívaná to byla skvělá a hned po ní jsme ještě zamířili na skleničku, která se přehoupla ve večeři v Cafe Kampus.


Pohodových večerů v pěkné kavárně, vinárně a dokonce i ve srubu bylo více.






V půlce ledna jsem nastoupila do Národní technické knihovny splnit si svou třítýdenní školní praxi. NTK jsem si vybrala, protože to je velká moderní instituce a zajímalo mě, jak to tam chodí a co všechno běžný návštěvník nevidí.


Musím říct, že ty tři týdny mi daly opravdu hodně. Nejprve jsem se totiž trochu bála, abych tam jen nevařila kafe a nekopírovala papíry. No nakonec jsem kafe dělala často, ale jen pro sebe. Jinak jsem se podílela na několika projektech a měla pocit, že jsem doopravdy užitečná. A asi jsem opravdu byla, protože mi po ukončení stáže rovnou nabídli pracovní pozici.


Leden byl bohatý i na kulturní akce. Po hrozně dlouhé době jsem byla v divadle a představení Jsme v pohodě bylo opravdu NĚCO. Na poslední chvíli jsme stihli i výstavu Slovanská epopej Alfonse Muchy ve Slovanském domě.



A to bychom to nebyli my, kdybychom si pracovní týden nezpříjemnili dobrou večeří. Poprvé v životě jsem si vlastně vyzkoušela, jaké to je chodit celý týden každý den od 9 do 17 hodin do práce. Dříve jsem měla brigády a zaměstnání z domova a tenhle způsob práce byl pro mě úplně nový. Zajít po práci do restaurace na skvělé jídlo a povídat si o všem, co jsme ten den zažili, je tradice, které se budeme držet.



První měsíc roku 2019 jsem zakončila exkurzí v Národním muzeu. V rámci předmětu Muzejnictví jsme návštěvu měli zdarma a ještě s výkladem. Byla to nádhera. Nově zrekonstruovaný interiér je dechberoucí. Zatím jsou zde k vidění dvě výstavy Česko-slovenská/Slovensko-česká výstava a 2x100. Mě nadchly obě dvě. Více si o nich ale nechám do dalšího článku.



Jaký byl váš leden? Byli jste na nějaké výstavě, představení nebo třeba zajímavém filmu? Sem s tipy!

Komentáře

  1. Ohledně NTK - gratuluju! :) Mě by zajímalo, co jsi měla předtím za brigády, že jsi to mohla dělat z domova? :)
    Jinak můj leden byl vyloženě odpočinkový a přemýšlecí. Nic závratného se nestalo. A ani mi to nechybělo. Chtělo to klidný měsíc.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Z domova teď dělám grafiku - různé letáčky a propagační materiály. Předchozí má práce byla pro společnost Mom4moms, což je portál pro maminky. Já jsem v průběhu času, co jsem tam pracovala, dělala od všeho něco: spravovala web, sociální sítě, domlouvala spolupráce s partnery, připravovala soutěže, organizovala workshopy a další akce...byla toho spousta, ale většina věcí šla dělat z domova a pak jsme měli pravidelné porady.

      Klidný začátek roku je super, někdy je to opravdu potřeba. :)

      Vymazat
  2. Jsem zvědavá na články z Národního muzea. Já jsem zrovna před pár dny byla ve Veletržním paláci na výstavě První republika, tak se těším, až konečně oběhnu i další pražská muzea.

    Věřím, že stáž v NKT musela být skvělá zkušenost. Studuješ zajímavý obor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že jsi na článek zvědavá, motivuje mě to se do toho pustit! :) Stojí výstava První republika za to? Každý rok si říkám, že musím častěji zajít do nějaké galerie, ale moc to nedodržím. :/

      Vymazat
  3. To jsi měla nabitý leden. :-) K nabídce práce Ti gratuluji, muselo to být i takové hezké uznanání za dobře odvedený kus práce. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, máš naprostou pravdu, potěšilo to. :)

      Vymazat
  4. To muselo být báješný sledovat ohňostroje z nároďáku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *báječný samozřejmě

      Vymazat
    2. Bylo to super, jen na nás trochu pršelo, ale stálo to za to! :)

      Vymazat
  5. Nádherné fotky! :) Exkurzia v Národním muzeu vyzerá super, teším sa na článok o výstavách :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, na článku už se pracuje. :)

      Vymazat
  6. Krásny článok a krásne fotky! Exkurzia vyzerá úžasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ano, jsou to opravdu super výstavy. :)

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!