Ohlédnutí za březnem a dubnem 2019


Poklidná neděle ubíhá vteřinu za vteřinou a mě se trochu klíží oči.
Povinností by bylo dost a dost, ale ne dnes. Dnes se nabírají síly na následující týden, popíjí se káva a obracejí se stránky dobré knihy. Za oknem se honí šedé mraky a světla ubývá. Doma je teplo, útulno a já se konečně dostávám k ohlédnutí za uplynulými dvěma měsíci.

Co se dělo během března a dubna?


Spoustu času jsem strávila v Národní technické knihovně, která je nyní mým pracovním útočištěm. Zatím se mi tu moc líbí.


I doma jsem strávila spoustu času na zadku před obrazovkou počítače, protože bakalářka už nepočká, přijímačky se blíží a zkouškové taky klepe na dveře. Abych to alespoň trochu vyrovnala snažím se do programu zakomponovat fitko, jak jen to jde. Nebudu vám ale lhát, zas tak často se mi to nepovedlo. :D Když už se tam ale dostanu, je vždy super pocit dát si pořádně do těla.


Našel se ale i čas na procházky Prahou, do které pomalu začalo pronikat jaro. Spousta těchto procházek končila posezením v nějaké pěkné kavárně nebo restauraci. Ani nechci vědět, kolik za kafíčka a večeře utratíme.







V březnu se konal ples mé fakulty v nádherném Národním domě na Vinohradech. Ani nevím, po jak dlouhé době jsem si tu zatancovala. Byl to krásný večer.



Na ségru je vždycky spoleh, když jde o záchranu od sezení nad učením. Poprvé jsme navštívily Kavárnu Čekárnu a určitě to nebylo naposledy.



Na začátku dubna jsme zabalili příručáky, nasedli do letadla a za hodinu se octli v Budapešti. Byli jsme tu už loni na jaře a článek plný fotek najdete tady. Letošní výlet byl snad ještě lepší a fotek mám tak dvojnásob. Máte se na co těšit.






Po týdnu v Budapešti byl návrat do pražského režimu docela náročný, naštěstí Velikonoce nebyly daleko. Také jsme utekli z velkoměsta, tentokrát na chatu. Opékali jsme buřty, hráli na kytaru a zpívali u ohně, četli si a odpočívali.




To byly mé dva poslední měsíce v rychlém přehledu. Chvíle, které si chci uchovat a pamatovat, protože ten zbylý (převažující) čas opravdu pohltilo nekonečné čtení odborných textů a ťukání do klávesnice.
Jak si užíváte přicházející jaro vy? A jak zvládáte školu či práci?

Komentáře

  1. Moc pěkný článek, velice se mi líbí tvoje (některé trošku šílené) fotky :) Zaujala mě převážně fotka s názvem restaurace At the Black Star restaurant, protože jsem kolem ní jednou šla, ale za boha si nemohu vzpomenout, kde :D My jsme na Velikonoce byli v Chorvatsku, v Budapešti jsme byli před dvěma lety :) Zamilovala jsme si to tam a ráda bych se tam opět někdy podívala :) Práci zatím zvládám dobře, i když té práce je hodně :)
    Zápisník spisovatelky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu článku i fotek. K většině svých článků dávám trochu "serióznější" fotky, ale řekla jsem si, že zrovna do série Ohlédnutí se i tyhle bláznivější momentky hodí. :D Teď jsem se koukala, kde přesně restaurace At the Black Star je, protože jsme kolem ní také jen náhodně prošli při toulkách Prahou. Adresa je: Seminářská 177/6, 110 00 Staré Město, ale recenze jsou na internetu teda dost špatné. :D

      Vymazat
  2. Keď si spomenula peniaze čo necháš v kaviarňach, nedávno som niekde čítala inzerát kde by ti zamestnávateľ platil za pitie kávy na rôznych miestach, len ak by si mu na to miesto urobila recenziu. Podla mňa by si sa mala po niečom takom pozrieť. :D Btw fotky sú <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned jsem takovou práci začala googlit, ale bohužel jsem na žádný takový inzerát nenarazila. Ale máš pravdu, určitě by mě to moc bavilo! :D

      Vymazat
  3. Krásné fotky! ❤
    Budu ti držet palce, ať se ti všechno ve škole povede! 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!