Jak vypadá podzim u nás doma?

 Upršené dny, barevné koruny stromů a vůně svíček. Huňaté svetry, kabáty a šály, chladný vzduch venku a teplo domova. Hrnek čaje, ze kterého jde pára, zachumlání se do deky a klidné večery s knížkou nebo seriálem.



PODZIM

Mé nejoblíbenější období.

Možná protože jsem se narodila v září, možná pro ty barvy, které příroda vykouzlí, možná protože se svět trochu zpomalí a možná pro tu jedinečnou atmosféru, která je cítit při každém nádechu.

Letošní podzim je první, který trávíme v novém bytě. Stěhovali jsme se minulý rok v prosinci, a to ještě nikdo netušil, jaká situace nás čeká, a jak moc času budeme nuceni ve svých domovech trávit. Mnohem více, než kdy dřív si teď uvědomuji, jak je pro mě prostředí, ve kterém žiju důležité. A to je co říct, protože v předchozím bytě jsme bojovali s malým prostorem (garsonka), vlhkostí zdí a plísní. Stěhování přišlo v tu nejlepší možnou dobu a já jsem z našeho nového bytečku i po 10 měsících nadšená stejně, jako po prvních pár dnech.

Když jsme se sem stěhovali, byly tu jen holé stěny, kuchyňská linka a pračka v chodbě. Nic víc. Bylo úplně na nás, jak si to tu zařídíme. Postupně přibyly skříně, postel, gauč, poličky i květiny. A najednou vzniklo naše nové „doma“.

Moc ráda tu teď trávím čas. Užívám si to útulno a chtěla bych vám ukázat, jak u nás doma podzim vypadá. Prožíváte také podzimní výzdobu nebo to spíš neřešíte?

Jak u nás doma tedy podzim vypadá? 

Květiny na poličkách takhle máme už od jara, kdy jsem je objednala během první karantény. Nedávno jsem v počítači narazila na fotky téhle stěny, kdy jsme na poličkách ještě neměli téměř nic a můžu vám říct, že to opravdu působilo hodně smutně. Teď je to má nejoblíbenější část bytu. Nyní tu přibyly svíčky a také mnohem častěji rozsvěcíme světélka, která jsme tedy nesundali od Vánoc. V létě je zapínám opravdu málokdy, ale teď na podzim dělají úžasnou atmosféru.


Tenhle svícen nyní zdobí poličku, na které máme televizi. Svícen jsem dala na dřevěný talíř a obklopila ho šiškami z chaty a kaštany z parku.


Miluju tyhle roztomilé malé dýně. Zdobí nám konferenční stolem už od září, kdy jsem jednu dostala od mamky k narozeninám a další dvě sehnala v nádherném malinkém květinářství kousek od nás na Vinohradech. Na procházkách po okolí člověk objeví kouzelná místa.


Svítící stojánek s výměnnými písmenky jsem také dostala k narozeninám. Nápis Sweater wather myslím krásně vystihuje současné období. 



Podzimní hrníček s vlastní fotkou z výletu v Jizerských horách jsem si nechala udělat od firmy Tiskařík. A když už jsem v tom byla, nechala jsem dát jednu fotku i na plecháček a nakonec jsem jako překvapení pro Dana připravila ještě pexeso s fotkami z našich společných zážitků. Nevím, jak moc dospělí hrajou pexeso, ale já to miluju. A z pexesa, které je tvořené našimi výlety a důležitými chvílemi, jsem naprosto nadšená. 













Jak si vy zatím užíváte podzim? Máte ho taky tak rádi nebo se už těšíte na jaro? Napiště mi komentář s tím, jak si vyzdobujete domov vy, moc ráda se nechám inspirovat. :)



Komentáře

  1. Máte to doma krásné. Tlumené barvy, světýlka a pohodlná čtecí zákoutí mám taky moc ráda. A to super pexeso! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, jsem ráda, že se ti náš byteček líbí :))

      Vymazat
  2. Podzim je také mé nejoblíbenější roční období! Máte to doma nádherně útulné, úplně na mě z fotek doléhá ta dokonalá pohodová atmosféra. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, snažím se to tu zkrášlovat, co to jen jde :D

      Vymazat
  3. Máte to doma opravdu moc pěkně podzimně vyzdobené! Taky miluju podzim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.😊 Pomalu už přemýšlím nad zimní/vánoční výzdobou. 😅

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!