Pravý underground



Kdo po Praze ještě neviděl žlutočerné plakáty s obrýleným kocourem v hlavní roli, je asi až příliš ponořený do učení, knihy, časopisu, mobilu…(nehodící se škrtněte). Jsou všude. Cestou na tramvajovou zastávku, v metru, v rámci reklamního smogu na Václaváku, Andělu, Florenci a všude možně.

Febiofest je filmový festival konající se už od roku 1993. Letos představuje své filmy v kině Cinestar na Andělu. Já jsem místo do kina ale zamířila do garáží. Zde totiž, každý den od 18. do 24. 3. probíhají doslova undergroundové koncerty.


Scházela jsem dlouhé schodiště a s každým krokem jsem přemýšlela, jak takový koncert v podzemních garážích bude vypadat. Čekala jsem potemnělé šero, které budou protínat barevná světla a zářící reflektory. Očekávala jsem dav lidí tlačících se před pódiem, a hlasitý randál.
Nadšení mě trochu přešlo, když jsme vešli do rozlehlých garáží, kde byli lidé po hrstkách rozestavěni jako poloprázdná šachovnice. Úplně mi úsměv zmizel z tváře, když jsem zjistila, že pivo stojí 50 Kč. Ani první skupina mě příliš nenadchla. Až mě skoro začaly přepadat myšlenky, že pivo v útulné hospodě by bylo o dost lepší. Pak přišla na řadu skupina Sour Bitch. Dříve jsem je neznala a bylo to poprvé, co jsem na koncertě slyšela ryze dívčí kapelu. A byly fakt dobrý.

Vytáhla jsem foťák a cvakala. Nadchla mě celková atmosféra. Lidé se nahrnuli blíže k pódiu a užívali si hudbu. Kdybych některou ze členek potkala na ulici nebo v metru nenapadlo by mě, že bude takhle válet na kytaru nebo na bubny. Líbilo se mi s jakou nenuceností a nadhledem koncert odehrály a dokonce i jejich hudba měla melodii, která se dala poslouchat. Sour Bitch byly vážně příjemným překvapením.

Jsem zvědavá, co předvedou kapely ve čtvrtek. Hodlám se v garážích totiž objevit znova a nechat je, ať si trochu vylepší reputaci. Určitě totiž nebudu spoléhat na předražené drinky a podrobím své smysly důkladné přípravě. Však jsou taky prázdniny a ty se mají vždy pořádně vychutnat, ne? 
Lucie 






Komentáře