Ohlédnutí za červnem 2018


Je brzo ráno, potichu usrkávám svou první dnešní kávu a doufám, že mé ťukání do klávesnice nevzbudí Dana.
Na rozdíl od něj, který bude jistě spát ještě pár hodin, já dospat nemohla. Vzbudily mě myšlenky na to, co všechno ještě musím dodělat a dobalit, a už mě nenechaly zavřít oči. Za pár hodin totiž vyrážíme na chatu, odkud rovnou odjedu s rodinkou za mořem, pláží a pořádným odpočinkem.

Už se nemůžu dočkat až zas Prahu nechám na nějakou dobu za sebou, nejdřív se ale ohlédnu za uplynulým červnem. Dělo se toho totiž víc než dost.


8. 6. jsem úspěšně udělala poslední zkoušku a tím ukončila svůj druhý rok na vysoké. Také jsem si vybrala téma bakalářské práce, na které už mohu začít pracovat. Přijde mi to jako včera, když jsem seděla na studených schodech na našem gymplu a snažila se, pár minut před maturitní zkouškou, nahustit do hlavy otázky, které mě děsily. Už bych se nevrátila, vysokoškolský život se mi líbí mnohem víc, ale děsí mě, jak to všechno letí. Příští rok touhle dobou už budu (doufejme) Bc. Neuvěřitelné.

No každopádně konec druháku se musel náležitě oslavit. Vyzkoušeli jsme mexickou restauraci Las Adelitas na Vinohradech. Můžu vřele doporučit.


Následoval Blogerfest, akce pro začínající i zkušené blogery, o které si můžete přečíst tady


Jakmile to pracovní povinnosti dovolily, zmizeli jsme s Danem na chatu. Dlouhé snídaně na čerstvém vzduchu, relax na lehátku s knížkou, bazén, ledová kafíčka, večer oheň, grilování a kytara. To je pro mě to pravé léto.


V polovině června nadešel čas odletu do Říma. Památky, architektura, živost, energie a celková atmosféra města si mě získaly.



V Římě jsme také oslavili tříleté výročí. Uteklo to jako voda a ani jediný den bych nevyměnila.


Z Říma jsme potom zamířili rovnou na italsko-českou svatbu Danovy sestry. Konala se v kouzelném kamenném kostele ve městečku nedaleko Říma. Česká půlka svatebčanů knězi nerozuměla ani slovo, ale i tak byl obřad moc pěkný. Ovšem nejkrásnější ze všeho bylo místo hostiny. Výhled do zvlněných kopců, vinné révy a na malebné domečky vzal dech snad každému.



A jaký byl váš červen? Co vás nejvíc potěšilo nebo překvapilo?
Napište mi do komentářů. :)

Komentáře