Ohlédnutí za srpnem 2018


Dnes je pátého září a to je ten nejvyšší čas na ohlédnutí za uplynulým měsícem.
Téměř celý červen a červenec jsem byla mimo Prahu ať už na chatě nebo v zahraničí, proto jsem se už těšila na srpen strávený převážně v Praze. Chybělo mi domácí útulno, kamarádi a také nějaký ten režim.

 Nejprve ale bylo v plánu ještě jedno skvělé dobrodružství.


Přesně před měsícem, 5. 8. jsme se dvěma obřími krosnami na zádech a dvěma menšíma batohama na břiše vyrazili s Danem na Šumavu. Šlapali jsme po kopcích a užívali si krásnou přírodu, jedli polívky z pytlíku, v noci mrzli ve stanu a hlavně si vychutnávali čas strávený jen ve dvou mimo civilizaci.

Ze Šumavy a kempovacích podmínek jsme se pak přesunuli do pohodlí krásného penzionu s výhledem a snídaní do Českého Krumlova. Tohle město mě neuvěřitelně okouzlilo. Procházeli jsme se uzoučkými uličkami, posedávali na terasách kaváren s výhledem na řeku a zámek, jedli ve skvělých restauracích a užívali si naprostého nic nedělání. Dan nabíral síly na státnice, které ho brzy čekají a já asi na poslední rok na vysoké.


Po návratu do Prahy nastal hotový pracovní maraton. Přes den jsem vypomáhala kamarádce v castingové agentuře a po večerech se věnovala své vlastní práci. Spotřeba kafe se zdvojnásobila, ale líbilo se mi vidět, jak taková castingová agentura funguje a také jsem si zase vyzkoušela něco nového.



Když byla volná chvíle, doháněla jsem srazy s kamarádkami, které jsme si za prázdniny naslibovaly. Se ségrou jsme vyrazily do nového BER.LIN baru a vyzkoušely místní zdravé dobroty. Jestli hledáte místo s pěknou zahrádkou a dobrou kávou, mohu tohle zákoutí v Lublaňské jen doporučit.



Další sraz se ségrou nás zavedl do Cafe Terapie. Tahle kavárna se židličkami na ulici mi hrozně připomíná pařížské kavárny na každém rohu. Hned bych do Paříže vyrazila.



Snad poprvé za dobu, co se známe s mou spolužačkou Adél, jsme podnikly něco holčičího. Před tím, než mě na 4 měsíce nemilosrdně opustila odjezdem na Erasmus do Finska jsme vyrazily na nákupy. Z nich se vyklubal nejprve oběd a pak ještě dlouhý pokec u kafe. Ještě škola ani nezačala, ale parťák Adél mi chybí už teď. Co vám budu povídat, přednášky bez ní nebudou ono.

S další kamarádkou Markét jsme snad po 150 letech vyrazily do klubu. Neobešlo se to bez menších komplikací, ale nakonec to byl perfektní večer plný tancování a skvělých drinků.



Nechyběly ani večery plné dobrého jídla. Myslím, že se burgery objevují v každém mém měsíčním shrnutí. Asi bychom se nad tím měli zamyslet. :D Tom's Burger na Vinohradech je taková naše srdcovka. Poprvé jsme tu byli na našem asi čtvrtém rande a od té doby to tu máme moc rádi.

Poslední fotka je z večeru s Týnkou. Z mých kamarádek se spolu známe nejkratší dobu, ale mám pocit, jako bychom toho společně zažily snad víc, než s kým jiným. Během tohodle večera jsme naplánovaly společný výlet na Moravu, který nás čeká už za pár dní a já se nemůžu dočkat. Bude to pořádná dámská jízda!



Pokaždé když dopisuji tato ohlédnutí, uvědomím si, jak skvělý měsíc jsem prožila a o to víc se těším, na ten další.

Září, předveď se!

Komentáře