Krásy Českého Krumlova II


Při výletu do Krumlova očekávejte, že se to tu hemží turisty. Je potřeba s tím počítat a být s tím smířený, anebo sem vyrazit mimo hlavní sezónu.
My jsme tu byli v srpnu, a tak jsme se občas museli proplétat davem lidí. Když se ale vyhnete hlavní ulici a zámecké terase s výhledem na město a zatouláte se více mimo dění, spatříte město z úplně jiného pohledu.








U zámku bylo lidí opravdu hodně, ale stačilo projít do zahrad a najednou jsme tu byli skoro sami.

Najdete tu i otáčivé hlediště, což je na jednu stranu velmi zajímavá atrakce, na druhou stranu také zdroj sporů. Divadlo se hraje venku pod širou oblohou přímo v zahradách a hlediště se otáčí podle jednotlivých scén. Jak jsem od místních pochopila, je hlediště hodně kritizováno, protože se do barokních zahrad naprosto nehodí. Mně osobně by zajímalo, jak takové představení probíhá, myslím, že to musí být zážitek.

A jestli v Krumlově zatoužíte po opravdu malebném a klidném místě, je to jezírko na úplném konci zahrad.







Jak si Český Krumlov užít nejlépe? Proplétejte se bočními uličkami, zajděte do zapadlé kavárny v záhybu řeky, projděte až na úplný konec zámeckých zahrad, nebo počkejte, až se setmí. Večer se totiž ulice vylidní a vy budete mít město skoro pro sebe.






Komentáře