Výlet do Brna - tour po kavárnách


Je to pár dní, co jsme s kamarádkou Markét podnikly jednodenní výlet do Brna.
A protože jsme obě milovnice kávy, byl náš plán jasný - navštívit, co nejvíce vyhlášených brněnských kaváren.


Do auta jsme nasedaly ještě za tmy celé rozespalé, celou cestu jsme ale prokecaly a ani půl hodina v koloně nás nerozházela. Když jsme do Brna dorazily, byly jsme už ale pořádně hladové, a tak jsme rovnou zamířily do kavárny PODNIK. Snídani jsme si daly bohatou, a rozhodně místní dobroty mohu doporučit. Míchaná vajíčka, omeleta i francouzský toast byly parádní.




S plnými břichy jsme se vydrápaly ke Špilberku. Sluníčko nám svítilo na cestu, trochu mrzlo a nám červenaly nosy. Prohlédly jsme si město z vrchu a hrad zvenku. Brzy nám ale začala být opravdu zima a tak jsme zamířily k další kavárně.








MARINÁDA není typická kavárna, ale spíše obchůdek s různými doplňky do domácnosti a hlavně do kuchyně. Pak tu najdete také různé speciality jako sýry, paštiky, klobásy, domácí medy nebo zavařeniny. Je tu krásně útulno, ale musíte mít štěstí, abyste si vůbec sedli, protože tu stoly mají jen tři.

Posilněné dalším kafčem a trochu zahřáté jsme se vydaly do parku Lužánky, který je dokonce vyhlášený za kulturní památku České republiky. Prošly jsme se, na lávkách obdivovaly zamrzlý potok a usrkávaly zbytek kávy z Marinády. 





Z parku jsme se potom vrátily zpátky do centra, ale cestou jsme se ještě zastavily v kavárně MYMIKA. Hned po otevření dveří na mě dýchla neuvěřitelně pohodová atmosféra. Z reproduktorů hrály vánoční písničky, dala jsem si horký čaj a obdivovala krásný interiér. Skoro se nám odtud už nechtělo.



Na Moravském náměstí jsme se podívaly na vánoční trhy. Zaujalo mě, že jednotlivé stánky s výrobky jsou umístěny pod velkými plachtami, které návštěvníky chrání před deštěm, sněhem i zimou.  Také tu narazíte na Adventní kolo, ze kterého musí být skvělý výhled na celé Brno. Nebýt dlouhé fronty asi bychom se i svezly, ale neměly jsme času nazbyt.




Další naší důležitou zastávkou byla kavárna SKØG URBAN HUB. Chvíli jsme musely počat, až se uvolní místa, ale stálo to za to. Markét si dala veganský burger, který byl opravdu moc dobrý (musela jsem od ní ochutnat) a já zas humus se zeleninou. Skog je možná nejznámější brněnská kavárna. Vysoké stropy, bíle omítnuté zdi, vrzající dřevěná podlaha a černé, jednoduché doplňky vám navodí pocit, že jste někde ve Skandinávii.

Poslední naší kavárenskou zastávkou bylo V MELOUNOVÉM CUKRU. Kavárnička to je spíš malá, ale kafe měli výborné. 




No a pak už nadešel čas návratu. Naposledy jsme se prošly nádherně vánočně vyzdobenými ulicemi, rozloučily se s Brnem a vyrazily zpět do Prahy. Určitě to ale nebyla poslední návštěva. Na seznamu máme ještě spoustu dalších míst, která v Brně stojí za to objevit. 


Komentáře

  1. Ahoj :) take jsme s pritelem asi v podobnou dobu navstivili Brno, taky jen na skok, byli jsme tam jednu noc. a hlavne jsme mirili na trhy, ale i sem tam do nejake kavarny, musim se priznazt, ze Brno mam moc ráda aletebou zminene kavarny skoro neznam :)
    Melounovy cukr je klasika, tam se snazim chodit, i kdyz teda minule nebyli moc ochotni, a trosku me to zkazilo dojem. Pote taky doporucuju kavárnu Placzek, nebo Go to je dobre misto na obed, ale pozor, nekdy šidí na penezich i na jidle. ale jinak kvalita jidla je vyborna. ale dulezite si vse ohlidat.
    Do skogu jsemchtela jit, ale jak pises, dost narvany, my jsme to cekani vzdali, a misto toho jsme sli do Momenty, coz je take moc hezka kavarna na Zelnem trhu, a pozor, muj hlavni tip je kavárna Air cafe, je to v muzeu na zelnem trhu, asi nejhezci kavárna, co jsem byla. je to teda i bar, ale moc lidi o nem ani netusi :) tak to priste vyzkousejte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, děkuju za super tipy na další kavárny! Až se zas někdy v Brně ocitnu, tak určitě některé z nich vyzkouším. Air Cafe mě hodně láká, z fotek vypadá úžasně!

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!