Ohlédnutí za únorem 2019


Červené střechy činžáků, jediný osamocený strom v ulici, co se snaží udržet rovnováhu v prudkých nárazech větru.
Šedivá nekončící oblaka. Kapky dopadající na plechový parapet vyhrávají nepravidelnou melodii. Takový je dnešní den. Pomalý, melancholický, rozpitý v dešti. Koukám z okna a v myšlenkách se vracím k uplynulému únoru. Pojďme se podívat, co mi nejkratší měsíc v roce přinesl.


V ohlédnutí za lednem jsem vám psala o své stáži v Národní technické knihovně a taky to, že mi na konci stáže nabídli pracovní místo. No a já nabídku přijala a bylo to skvělé rozhodnutí. Náplní mé činnosti je především koordinace stáží, jak českých uchazečů, tak i zahraničních. 


Než jsem do NTK přišla, nepoužívala jsem angličtinu prakticky vůbec (kromě sledování filmů, seriálů a videí na youtube). Na dovolených v zahraničí vždy všechno zařizoval a objednával přítel, protože já byla moc nervózní na to promluvit. Teď v NTK mám první svou stážistku, které stáž organizuji a rovnou Američanku. Rozmluvila jsem se docela rychle a i přestože dělám chyby nebo mě někdy nenapadá slovo, co potřebuji použít, strašně si používání angličtiny užívám.


Kromě práce jsem byla zavalená i školou. Zkouškové jsem naštěstí zvládla poměrně bez problémů, o dost horší je dokopat se ke psaní bakalářky. Čas utíká nadsvětelnou rychlostí a mně se v hlavě střídá zoufalství, že nic nestíhám a odhodlání stihnout úplně všechno. Tak uvidíme. 



Odměnou za složené zkoušky byla pořádná lyžovačka v Itálii. Celý článek o ní najdete tady. Hory, sníh, slunce, dobré jídlo, nekonečné sjezdovky a skvělá společnost. Co víc si přát.





Z hor se mi vůbec vracet nechtělo, ale i v Praze v únoru bylo krásně. Po práci a celém dni prosezeném u počítače vždy přijde vhod alespoň malá procházka. Grébovka je naší nejčastější volbou. Při západu slunce tu je opravdu krásně.






Nechybělo ani objevování nových restaurací a kaváren. Můžete se těšit na spoustu nových článků. Inspirace ale není nikdy dost, tak mi do komentářů napište, kam rádi chodíte vy, ať už na jídlo nebo jen na kávu či na skleničku. Budu ráda za každý tip! :)





Komentáře

  1. Tak, hodně chuti do psaní bakalářky! (...jo, zní to hodně blbě :'D ...)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že u tebe první měsíce byly také ve znamení učení :D To zkouškové je peklo, ale konečně je tu to pravé jaro a hned je lepší nálada :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celé jaro se mi teď točí hlavně kolem školy a už s teda vážně přeju, ať to je za mnou :D máš ale pravdu, že to lepší počasí pomáhá :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky :) S tou angličtinou je to neskutečná zkušenost a věřím, že za pár týdnů nebudeš muset téměř ani přemýšlet nad slovy :) A hodně štěstí s bakalářkou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) souhlas, doufám, že si teď angličtinu zlepším, co nejvíc to půjde. :)

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!