Botanická zahrada na Albertově, tak trochu jiný svět


Pražská zákoutí, tak se jmenuje jedna z mých blogových rubrik, možná má nejoblíbenější.
Je plná především článků o kavárnách, fotek krásných interiérů a latte artu. Mám ale pocit, že jejímu názvu nedělám takovou službu, jakou bych měla. V Praze je totiž nespočet míst s magickou atmosférou, míst, která jsou z dobrého důvodu vyhlášená i míst, která moc lidí nezná a v tom se skrývá jejich kouzlo. Míst, která mají význam třeba jen pro mě, protože se pojí s nějakou vzpomínkou, míst, na která se zatoulám třeba úplně náhodou, míst, kterými procházím dennodenně.

A je škoda, že v rubrice Pražská zákoutí není všech těchto míst více. O jednom takovém zákoutí vám dnes povím.

Botanická zahrada na Albertově je královstvím květin, kaktusů a zeleni uprostřed městské masy betonu, cihel a skla. 






Do Botanické zahrady vás zavede nenápadná branka pár kroků od tramvajové zastávky. Vstup do zahrad je zdarma, pouze do exotických skleníků si musíte koupit vstupenku. A to určitě stojí za to.

V momentě se ocitnete v úplně jiném světě. Obklopí vás záplava kaktusů všemožných druhů, velikostí a tvarů rozmístěných na stolech i visících u stropu. Prosklené stěny lámou sluneční paprsky a vytváří hru barev a světla. Je to místo jako žádné jiné. V Praze a troufnu si říct, že ani nikde jinde nenajdete tu samou kombinaci: skleněný kolos krčící se na úpatí kopce v centru města, směsice skla a kovu ukrývající stovky hliněných květináčů plných života, místo, kam zavítá jen malý počet návštěvníků, zatímco památky o pár zastávek dál jsou zaplaveny náporem turistů.







Kromě exotického skleníku se můžete také ztratit v nádherných zahradách. Kolem cestiček, které se kroutí mezi rostlinami, se porůznu nachází spousta laviček a poklidných zákoutí. V uspěchané Praze plné aut a tramvají, v horkých dnech, kdy toužíte po úkrytu ve stínu, ve chvílích, kdy chcete být blízko přírodě, vám tohle místo bude skvělým útočištěm. 






Komentáře

  1. Tak to vyzerá nádherne. Keď pôjdem do česka tak sa tam určite zastavím :)


    AKO NAKOMBINOVAŤ ŠATY 5X INAK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji, je to tam opravdu moc pěkné. :)

      Vymazat
  2. Super fotky. Moc se mi líběj. Máš pro focení cit. Nebo aspoň na úpravu fotek. Ale myslím, že spíš pro oboje😁. Já jsem byla v botanický nedávno a je to tam moc hezký. Ale půjdu se tam podívat ještě, já tam byla, když foukalo a bylo trochu nepříjemně.

    Verča ze Ztracena v Praze I NOVÉ RE-LOADED PALETKY OD MAKE-UP REVOLUTION

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) doufám, že ve mně bude cit pro oboje aspoň trochu :D určitě tam zajdi znova, teď v tom vedru je to skvělý úkryt před sluncem :)

      Vymazat
  3. Jeden by ani nevěřil, že tohleto je Praha :) Nádherné fotky, až mi přijde, že jsem na místě opravdu byla! Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek a snímky 😊. Snad se situace umoudří a zahrady otevřou. Minulý rok na podzim jsem měla v plánu navštívit Botanickou zahradu, ale vzhledem k situaci ji bohužel zavřeli...byla jsem strašně zklamaná, páč tam zrovna byla výstava dýní, na kterou každý rok s mamkou chodíme. Letos bych chtěla vyrazit i sem, vypadá to tam kouzelně 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Výstavu dýní jsem viděla jen v reportáži v televizi a také mě mrzelo, že se tam nebudu moct jít podívat. Tak snad už se brzy vše umoudří a půjde zase normálně žít. :)

      Vymazat
  5. Máš to nádherně odfocené, opravdu po dlouhé době blog co mě baví, musím si někam založit ať chodím častěji 😊

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!