Ohlédnutí za červencem & srpnem 2020


Je jeden z těch večerů, kdy se nic neděje, užívám si útulno domova, všude je ticho, jen venku šumí déšť. Na sobě mám oranžovo-hnědý svetr, zapálila jsem si svíčky a popíjím skleničku červeného vína. Z otevřeného okna vane vůně podzimu. Kam se to léto podělo? Pojďme se za ním ohlédnout.

Červenec

Jak tak vzpomínám červenec se nesl v poměrně poklidném duchu, což jsem opravdu uvítala. Užívali jsme si chvíle s blízkými, jezdili jsme na chatu a i na pár výletů do přírody. Procházky v lese, výhledy do krajiny a dát si trochu do těla na čerstvém vzduchu jsem potřebovala jako sůl.



Začátek léta je také obdobím, kdy má spousta mých blízkých narozeniny, svátek nebo oboje, a tak bylo mnoho příležitostí pro oslavy a grilovačky.


Dana jsem na jeho 27 narozeniny vzala na burgera do Dishe, který sice máme kousek pěšky, ale ještě jsem v něm do té doby nebyli. Jako předkrm jsme si dali hovězí tataki, což je japonský způsob přípravy masa a musím říct, že to byla opravdu pochoutka. Burgery byly taky skvělé, rozhodně Dish v Belgické doporučuju.

Ségry narozeniny jsme vyrazily oslavit na něco sladkého. Café Malina u nás ve Vršovicích objevila právě ona a obě jsme se shodly na tom, že lepší lívance jsme nikdy neměly (ano, ani v Louveru to není takové). V nabídce jich mají hned několik a myslím, že s žádnou variantou nešlápnete vedle. Já si oblíbila nejvíce ty s jablky a skořicí.


Červenec byl plný chvil se skvělou společností u dobrého kafe nebo jídla, co víc si přát. 🖤



Srpen

A pak se měsíc přehoupl a najednou tu byl srpen, který začal především pracovně. Po dlouhém času home office si opravdu užívám se ráno hezky obléct, nalíčit a s kávou vyrazit do kanceláře. Poznáte, kde nově pracuju?



Po pár ne přilíš střízlivých schůzkách přišlo pár těch produktivnějších a začal vznikat nápad na moc pěkný projekt. Sama jsem zvědavá, kam to dotáhneme, zatím si to ale nechám jako tajemství. :)


S Danem a se ségrou jsme jednoho středečního rána nasedli do auta a vyrazili do Alp. A byl to parádní výlet. První článek najdete tadydalší přijdou brzy, slibuju.  



Pár dní po návratu z Rakouska jsem fotila další svatbu. Vdávala se sestřina nejlepší kamarádka, a tak byla Markét svědkyně. Nevěstu znám díky tomu taky už od základky, a i pro mě to byl dojemný den. Děkuju, že jsem ho mohla být součástí! 

Konečně jsem našla pořádného parťáka na cvičení! Venkovní workouty s Verčou jsou prostě super. Nejenže Verča dá celý workout dohromady, ale ještě za mnou přijede až do Grébovky. Cvičit ve dvou s někým, kdo vás motivuje si pořádně zamakat, si opravdu užívám. Přestala jsem si platit členství ve fitku, a víte co? Od té doby se hýbu mnohem víc.


A teď malé beauty okénko. Je to přibližně ty dva měsíce, co jsem na pleť začala používat tyhle zázraky - sérum Niacinamide od značky The Ordinary a čistící kartáček na obličej od Ety. Nemám úplně bezproblémovou pleť, i když už dááávno nejsem v pubertě. Musím ale říct, že od té doby, co používám tohle combo, vidím velké zlepšení. A z toho mám opravdu radost, protože problémy s pletí umí zahýbat se sebevědomím a tím, jak dobře se člověk cítí. Máte vy nějaké zaručené produkty, na které nedáte dopustit?

I v srpnu jsme vyrazili na chatu. Podle předpovědi měl být pátek snad nejteplejším dnem léta, a tak jsme si s Danem vzali dovolenou a už brzo ráno seděli ve vlaku. A dobře jsme udělali, protože během dne jsme se pak chladili v bazénu nebo si četli ve stínu pod stromy a byla to opravdová pohoda. 

V Praze jsme se chladili výbornou zmrzlinou z Puro Gelato, které máme hned za rohem. 


A když se pak začalo kazit počasí, trávili jsme chvíle v pohodlí domova. Zbožňuju to útulno, když se rozsvítí světélka, zapálí svíčky, já se můžu zachumlat do svetru a začíst se do knížky nebo vám tu ťukat tyhle řádky. 


Jaké jste měli léto vy? Uteklo vám taky tak rychle nebo už se nemůžete dočkat podzimu?

 


Komentáře

  1. Nádherné fotky! Je vidět, že sis léto pořádně užila. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju 🖤 jo, byly to super dva měsíce :)

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!