Ohlédnutí za březnem & dubnem 2021

Dnes jsem zjistila, že už je půlka května. Nějak jsem stále žila v domnění, že máme duben. Věřím, že nejsem sama, komu plynutí dnů a měsíců stále trochu uniká. Ale i když v březnu ještě chvílemi zemi pokrýval sníh, většina slunečních dní mi pomohla zlepšit náladu.

Mám pocit, že se vše nějak obrací k lepšímu. Ano, slunce, pohyb a čas strávený venku jsou pro mě pohlazení po duši. Poslední dva měsíce nepřinesly žádné přelomové změny, ale já jsem za to asi ráda. V tomto ohlédnutí uvidíte chvíle pohody, malé i trochu větší radosti všedních dní. Ať se vám článek líbí.


V březnu nás ještě překvapilo pár zasněžených dní. Zimy už ale bylo dost a já se těšila na jaro. A tak, sníh nesníh, jsme s kamarádkou v několika teplých vrstvách oblečení postávaly na mrazu a hřály si ruce o kelímek s kávou. 





Dny strávené doma u školy a práce vždy dokáže zpestřit dobré jídlo. Ať už domácí nebo objednané z restaurace. U nás frčí oboje.
1. francouzské tousty, 2. domácí falafel, 3. jogurt s hořkou čokoládou, kokosem a domácí granolou, 4. kari, kachna a krevety v těstíčku ze skvělé asijské restaurace Black Royal



Asi největší březnovou událostí pro mě bylo pořízení nové fototechniky. Po deseti letech se starým Nikonem D5000 jsem zainvestovala do nadupaného nového těla i objektivu. Fotka vlevo je udělaná pár minut po tom, co jsem si balíček vyzvedla a nemít respirátor viděli byste, jak zářím nadšením. Druhá fotka je už z prvního focení, ze kterého můžete některé snímky vidět v článku:


I když fotím na digitální foťák, miluju mít vytištěné fotky uložené ve fotoalbech nebo fotoknihách. Alespoň jednou do roka si fotky tisknu, abych ty nejkrásnější vzpomínky měla uchované ve hmatatelné podobě. Jak to máte vy? Tisknete si fotografie?



Zdálo se to nekonečné, ale zima se s námi naštěstí rozhodla rozloučit a svět začal z bílé a šedé hrát všemi barvami jara. Už to bylo potřeba.



Najednou se venku dá trávit mnohem více času. Parky, káva nebo víno do kelímku a rozkvetlé stromy. Život všude kolem, ach, jak mně tohle chybělo. 


Dobroty z Antonínova pekařství a pokec s mamkou v Grébovce.



Procházky, drinky a další milá setkání.



Procházení vinohradských uliček s tímhle malým parťákem mají hned jinačí kouzlo. Většinou se celou dobru modlíme, ať nezačne řvát. :D





Doufám, že se i další měsíce ponesou v příjemném poklidu. Jak se daří vám? 




Komentáře

  1. Krásné snímky! Jsem ráda, že se aktuální situace začíná zlepšovat a pomalu se rozvolňuje 😊. Fotky jsem dřív netiskla, ale moc jsem si to oblíbila a teď tisknu moc ráda. Baví mě pak uspořádání fotek do alba a k tomu vymýšlet nějaký popisek. Nejhezčí pak je, když si k albu sednu a jen listuji..🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! A úplně souhlasím, mít fotky hezky pohromadě a moci jimi listovat a vzpomínat je skvělé. :)

      Vymazat
  2. Krásné fotky! Je hezké, že máš takovéhle vzpomínky na uplynulý měsíc, já třeba takhle vůbec nefotím a ted mě to zpětně mrzí:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Já fotím pořád a všechno, ale zase ale nemá smysl se nutit do něčeho, co tě třeba tolik nebaví. :)

      Vymazat
  3. Moc hezké fotky, mám velmi ráda tyhle foto deníky!
    Měla bych si to také více reflektovat, jinak se mi zdá, že se skoro nic neděje.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš opravdu krásné fotky. Vždycky nad nimi óchám na Instagramu. Praha je v tvé podání mnohem hezčí než ve skutečnosti. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc děkuju, to mi dělá ohromnou radost! 🖤

      Vymazat
  5. Měla jsi moc hezké měsíce, jaro je nádherné období a ty rozkvetlé stromy mě vždy nabijí pozitivní energií. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!