Stěhování na Vánoce? Skvělý nápad!

Už je to zase měsíc, co sem nepřibylo ani jedno nové písmenko. Prosinec byl tento rok o hodně jiný než ten loňský. Místo běhání po obchodních centrech jsem trávila čas proklikáváním e-shopů, vánoční večírky a posezení s kamarádkami vystřídala počtem i časem omezená setkání doma nebo venku, vyzdobené výlohy v centru nahradily nápisy „zavřeno“. I tak jsem si ale letos vánoční atmosféru vychutnávala opravdu hodně.

Stromeček a výzdobu v bytě jsme měli už od půlky prosince, svíčky a světélka u nás svítily ve dne, v noci a všechny dárky jsem měla nakoupené i zabalené s předstihem. Vychutnávala jsem si vánoční čas hned za dva roky. Loni touhle dobou jsme se totiž stěhovali.


Používáte aplikaci Fotky od Googlu? Užívám si, že mi ukazuje fotky, které jsem v daném týdnu udělala v předchozích letech. Přesně takhle mi letos připomněla naši první obhlídku bytečku, ve kterém nyní žijeme, balení krabic a různé verze toho, jak jsme tu přemisťovali nábytek. Focení je moje vášeň a zachycuji opravdu každou kravinu, zpětně ale ohromně oceňuji, že ty vzpomínky mám někde uložené a mohu se k nim vracet.

Holé stěny a spousta krabic

Předchozí byt byla malá garsonka, kam jsme se společně poprvé přestěhovali od rodičů. Většina nábytku tu už byla, náš byl pouze nový stůl a dvě židle. Bydleli jsme tu tři roky a po téhle době už jsme hodně cítili, že potřebujeme změnu. Na podzim 2019 jsme začali hledat nový domov. Odepsali jsme na dva inzeráty, šli na jednu prohlídku a týden na to už měli klíče od nového bytu. Věřte mi, že jsme ani jeden nečekali že to půjde tak rychle. Byt pro nás ale byl perfektní především díky lokalitě, a také cenově, a tak nebylo nad čím dlouho přemýšlet. Není to byt, ve kterém budeme na věky, ale teď jsme v něm moc spokojení.

První společná fotka po převzetí klíčů.

No a pak začal maraton objednávání nábytku, vymýšlení rozmístění věcí a balení věcí do krabic. Co vám budu povídat, vánoční atmosféru to moc nemělo. Ze stěhování jsme ale byli nadšení.


Barevnými páskami na zemi, jsme si označovali a vyměřovali, kde bude jaký nábytek.

Co se vybavení týče, v novém bytě byla kuchyňská linka, lednička a pračka. My jsme vlastnili stůl, dvě židle a tím to haslo.  Neměli jsme ani pořádný hrnec - proto to vaření špaget ve wok pánvi.



Nejhorší byla doba, kdy ani v jednom bytě nebylo k hnutí. Krabice a věci byly naprosto všude, bylo potřeba sestavit veškerý nábytek, aby vše bylo kam dát. 


Starý byt


Nový byt

Pár prvních nocí v novém domově jsme ještě neměli postel, a tak jsme spali jen na matraci mezi nepořádkem. To úplně první ráno, jsem došla pro kávu a snídani do nedalekého Antonínova pekařství. Byla zima a pršelo, ale já se usmívala od ucha k uchu.


Pak už to všechno začalo zapadat. Měli jsme postel i skříně, krabice pomalu mizely a byt čím dál tím méně připomínal skladiště.

Snídaně na okenním parapetu.

Vánoce 2019

Na Štědrý den jsme už byli sice docela vyčerpaní, ale stihli jsme i koupit stromeček a udělat si vánoční atmosféru.





A nyní?

Během roku jsme byt ještě několikrát přestavěli. Gauč už nemíří k pravé stěně ale k levé, z jídelního stolu je Danův pracovní, místo koutku na čtení teď stojí má kancelář. Situace kolem světové pandemie nás přesvědčila o tom, jak důležitý pro nás je příjemný prostor k životu i práci. Oba trávíme většinu času doma na home office, a tak jsme tomu byt trochu přizpůsobili. A jsem neskutečně vděčná za to, že jsme se stihli přestěhovat ještě před tím, než tohle celé šílenství vypuklo.  V předchozím bytě by bylo opravdu o hodně těžší fungovat a nezbláznit se z toho.


A takhle to u nás vypadá teď. 



Doufám, že jste si užili poklidné svátky plné pohody a nabíráte sílu na nový rok. Všem nám držím palce, ať je lepší, než ten dosavadní. 

Lucie






Komentáře

  1. Jé, to je moc krásný. :-) My letos taky řešíme bydlení a věřím, že v roce 2021 opravdu budeme bydlet ve vlastním :O Půjdeme tomu vstříc. Těším se jak malá. Miluji to zařizování a dekorace, i když s tím je spousty práce. Uvidíme, kam nás osud zavane. A vám gratuluji, tohle je krásný ,,dárek" k Vánocům :-) A rok uplynul jako voda. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji. :) Držím palce, ať se i vám nové bydlení povede!

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, nový byt vypadá moc krásně, moc vám to přeji! :)

    Šťastný a úspěšný nový rok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Také přeji jen to nejlepší do nového roku. :)

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok! :) Prajem vám príjemné a pohodové bývanie, vyzerá to naozaj útulne

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  5. Máte moc hezké bydlení; obdivovala jsem ho už v předchozích článcích. Pěkně dispozičně řešeno i zařízeno, úplně bych se tam sama viděla :). Ten tip s barevnými lepícími páskami si s dovolením vypůjčím, to je super nápad. Já vždy vizualizovala jen na papíře.

    Do nového roku jen to nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se ti náš byt líbí. :) Přítele velmi potěšilo, že se ti jeho nápad s lepícími páskami líbí! :D

      Vymazat
  6. Máte pěkný, útulný, krásný byteček 😊. Ať se vám dobře bydlí a jste spokojeni. Taky by jsme s přítelem rádi už někam do vlastního, ale někdy když se člověk podívá jak jsou ty ceny šílené, tak to zase rychle zavře 😂, ale věřím, že co se má stát, se stane v pravou chvíli 🌟.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme. :) Držím palce, ať se vám také podaří najít nějaké fajn místo za fajn cenu. :)

      Vymazat
  7. Máte to krásné! 😍
    Snad jste tam spokojení! 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!