Rande v teplácích

 Ať chceme nebo ne, určité momenty nám dokáží obrátit život vzhůru nohama. A už tolik nezáleží na tom, jestli jde o věci, které se dějí pouze v našem osobním životě nebo o události světového měřítka. Jedno mají totiž společné. Nečekané převraty nám mění pohled na život. Světová pandemie následovaná válkou na Ukrajině mě drsným způsobem učí vážit si toho, co mám. Nepitvat se v malichernostech, neplýtvat časem a energií na to co za to nestojí, a naopak oceňovat to, co mě dělá šťastnou.

Lucie Krejzlová photo

A to vždy bude především čas strávený s mými nejbližšími. S Danem jsme si jednoho večera řekli, že je potřeba vypnout zprávy a přijít trochu na jiné myšlenky. Rozhodli jsme se udělat si pořádné rande v pohodlí domova. Zaklapli jsme notebooky a místo televize pustili gramofon. 

Bytem hrála skupina The Gaslight Anthem a my se vrhli na přípravu steaků s hříbkovou omáčkou a zelenými fazolkami. K takové večeři by byl skoro hřích neotevřít si lahev dobrého vína. Váhali jsme mezi dvěma lahvemi z obchodu Víno od Bodláků. Zvolili jsme Malbec reservu, argentinské víno, které jsme si schovávali na přesně takovýto speciální večer. Kdo mě zná, ten ví, že si na dobré červené potrpím. Suché, trpké, s plnou chutí. A musím říct, že tohle víno bylo vynikající. Ke steakům naprosto perfektní.

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo


Dan připravoval maso, já přílohu, z gramofonu hrála hudba a celý byt voněl. Povídali jsme si, sem tam provedli pár tanečních kroků dokonce s otočkou, smáli se. Je úplně něco jiného být spolu doma, ale každý zabraný do své činnosti a doopravdy spolu trávit čas právě třeba u vaření. Výborná večeře je bonus navíc. 

Na nezapomenutelné rande nepotřebujete vyrazit do drahé restaurace a projížďku kočárem. Můžete být doma v teplácích a stejně zažít večer plný skvělého jídla, vína a zábavy.



Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo

Lucie Krejzlová photo



Jak nejraději trávíte s blízkými čas vy? Máte tip na nějakou zajímavou aktivitu, kterou bychom měli vyzkoušet? 

Komentáře

  1. Miluji tyhle domácí rande, také to tak s přítelem někdy děláme a je to pro mě nejlepší relax. Když jsem doma, tak pak ráda vařím i s mamkou. Jídlo prostě vede, haha :D

    OdpovědětVymazat
  2. Rande v teplácích jsou potřeba! My se taky rádi rozmazlujeme mlsáním a společně strávenými večery, jen to vaření mám raději, když si nachystám sama v klidu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou boží! Jak do časopisu! Jste šikovní a to jídlo vypadá božsky! <3

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky? Pecka! Jinak takovéhle večery/dny podle mě potřebuje minimálně čas od času snad každý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Adyno! Také jsem byla docela překvapená, co jde v naší malinké kuchyni vyfotit. :D A úplně souhlasím, je důležité si na to najít čas. :)

      Vymazat
  5. Víno a večeře v teple domova zlepší náladu vždycky! :) Zvláště v této době je důležité si dělat radost podobnými maličkostmi. :) Super, že jste si užili večer. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!