Road Trip is Coming


Když jsme v zimě koukali z okna na déšť namísto sněhu, plánovali jsme si, jak skvělé bude letos léto.
Těšili jsme se, že budeme podnikat výlety po Čechách pod stan i pod širák, budeme objevovat nová místa užijeme si pořádně přírodu. Hlavní plán ale bylo moře. S Danem jsme spolu už pět let a u moře jsme společně ještě nebyli. Letos jsme to chtěli napravit dovolenou na Madeiře, kde bychom si užili chvíle u oceánu, ale i nádhernou přírodu a kouzelná městečka na pobřeží. Rok 2020 si ale dělá, co chce a plány většiny z nás obrátil pěkně naruby.

Madeira se tedy nekoná. Namísto toho se nám začalo rýsovat úplně nové dobrodružství. V srpnu zabalíme pohorky, mapu, foťák a vyrazíme na cestu po rakouských Alpách. Tentokrát pojedeme ve třech. Heh to by mohlo znít jako oznámení těhotenství, že? Ne, nejsem těhotná. :D

Za objevováním krás Rakouska pojedu s Danem a se ségrou, a já se už nemůžu dočkat. Čekají nás pořádné túry v horách, spousta focení a poznávání nových míst. Pojedeme autem, takže budeme mít velkou svobodu v tom, jaká místa chceme vidět. Máte pro nás nějaké tipy, co bychom neměli vynechat? V Rakousku jsem zatím byla v krásném městečku Zell am See a jeho okolí. Kdyby vás zajímaly články s téměř žádným textem, ale plné fotek úžasné přírody stačí kliknout na odkazy: Rakouské chvíle č. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. 

Nakonec jsem asi ráda, že místo k moři pojedeme do hor. Nechápejte mě špatně, slaný vzduch, vlny omývající pláž a drink u západu slunce zní skvěle. Mě to ale asi vždy víc potáhne mezi zeleň, ostré vrcholky hor, vysoké stromy a výhledy do krajiny. Jsem holt horská holka. I když z Prahy. Těším se na to, jak si budeme zpívat v autě, zatímco se za okýnkem bude míhat krajina. Těším se na zastávky na kafe u benzinky, těším se na chvíli, kdy postavíme stan a budeme z něj koukat na vrcholky kolem. Těším se až vyšplháme na kopec a rozhlédneme se po nekonečné krajině. Těším se, až si budeme vařit polívky na vařiči a smát se večer u ohně. Hrozně moc se těším na čas s lidmi, kteří mi jsou nejbližší strávený v krásné přírodě. Těším se na to dobrodružství.

A protože se už opravdu nemůžu dočkat a téměř odškrtávám dny v kalendáři, sestavila jsem si na Pinterestu nástěnku plnou inspirace. Navozují vám také tyhle fotky chuť někam vyrazit?











Komentáře

  1. Rakousko je nádherné. Také mám raději hory než moře, a pokud máte navíc auto a jste díky tomu flexibilní s přesuny, tak by to byla úplně ideální dovolená i pro mě. :)

    V Rakousku mám prochozenou hlavně oblast kolem Dachsteinu. Moc se mi ale líbila také cyklostezka Donauradweg, která začíná hned za Vídní, a pak obecně celé Dolní Rakousko, kdybyste měli chuť i na nížiny a vinice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, díky autu toho budeme moct vidět o dost víc. :) Moc děkuju za tipy, progooglím to. :)

      Vymazat
  2. Jooooj, síce Madeira je úplne prenádherná, aj toto bude určite výborný výlet! Rakúsko mám veľmi rada. Neviem, akú trasu zatiaľ plánujete, ale už okrem spomínaného Dachsteinu sa mi veľmi páčilo v okolí Bodensee - ale je to až na hranici s Nemeckom a Švajčiarskom. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že je výlet na Madeiru pouze odložen a třeba příští léto se tam podívám. :) Děkuju za tip"!

      Vymazat
  3. Podle mě si výlet užijete naplno, i když je to jiný výlet než bylo původně v plánu :) Přeji hodně šťastných kilometrů a krás přírody :)
    Já jsem jinak více na moře, ale do Alp jsem se zamilovala. Chystám i článek. I když jde o vrcholy ve Švýcarsku a Francii. :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme. :) Alpy jsou nádhera, na článek určitě mrknu! :)

      Vymazat
  4. Miluju hory a miluju Rakousko!! Aspoň tedy z fotek a videí, protože bohužel jsem ještě neměla tu možnost tyhle krásy poznat osobně. Ale hodlám to napravit. :))
    Jsem pak zvědavá na článek z cesty. Těším se na fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuju, Rakouské Alpy jsou nádherné. :) Článek určitě bude! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!