2018 ještě jednou!


Dnes je už druhý den roku 2019, a je ta nejvyšší chvíle na ohlédnutí se za tím, co všechno se v uplynulém roce událo.
Můj rok 2018 byl plný zážitků, cestování a skutečné pohody. Nebyl to rok velkých změn nebo zvratů. Klid před bouří, jak se říká. 2019 pro mě totiž bude v mnohých ohledech zlomový a já se stejnou měrou bojím, jako těším.

Začátek roku 2018 jsme oslavili s Danem v našem malém bytečku se spoustou dobrého jídla i pití. Místo rachejtlí jsme si zapálili alespoň prskavky.


Lyžování v Itálii je už naší tradicí. Miluju ty obří zasněžené vrcholy, rychlou jízdu po sjezdovce, ostré horské slunce a nádherné výhledy. Za měsíc a půl nás tahle krása čeká znovu a já se už nemůžu dočkat.



Valentýna jsme oslavili, jak jinak než zase jídlem. :D


O Velikonocích jsme vyrazili do Budapešti, která si mě opravdu získala. Krásné budovy, čisté ulice, útulné kavárny a restaurace. Byl to náš první výlet do města namísto do přírody, a započal tak chuť objevovat mnohem víc. 





Ale i v lesích a horách jsme strávili dost chvil. Naše česká příroda je jedinečná a i kousek od Prahy se najdou skvělá místa na výlet.


V červnu jsme nasedli do letadla a na týden se ocitli v Itálii. Procházeli jsem se uličkami Říma, pili hodně kávy a ochutnávali místní speciality.


V Římě jsme také oslavili naše tříleté výročí.


A užili si nádhernou svatbu uprostřed zvlněných kopců pod italským sluncem.


S rodinkou jsme se v červenci vydali do Chorvatska. Viděli jsme krásná Imotská jezera, přírodní park Osejava a druhou nejvyšší horu Chorvatska Svatý Jiří.



V srpnu jsme s Danem nandali na záda velké krosny se stanem, karimatkami a spacáky a odjeli na Šumavu. Vařili jsme si na vařiči, snídali při východu slunce, chodili po lesích a vychutnávali si klid v přírodě.



Ze Šumavy jsme pak přejeli do Českého Krumlova. Dan tu v dětství trávil hodně času a ke spoustě zákoutí měl vzpomínky a historky. Český Krumlov je propletený úzkými uličkami s nízkými domky a připadáte si tu jako v pohádce.


Přišlo září a já oslavila 23. narozeniny. Na chatě jsme s rodinou grilovali, Dan hrál na kytaru, zpívali jsme, povídali si a užívali si poslední slunečné dny.



Když už v Praze začal podzim, řekly jsme si s kamarádkou Týnou, že se s létem ještě nehodláme rozloučit, a tak jsme vyrazily na Moravu. Udělaly jsme si pořádnou dámskou jízdu v Mikulově v krásném hotelu Galant s bazénem, vířivkami na střeše a luxusními snídaněmi. Lépe už to léto snad ani ukončit nešlo.



Každý rok také jezdíme na podzim na túry do Krkonoš. Tentokrát jsme vyrazili o něco dříve, než předchozí roky.  Konečně jsme měli počasí pěkné tak, že jsme viděli i výhledy, které jindy halila neprostupná mlha.




A aby těch výletů nebylo málo, ještě jsme se jednu středu s Markét sebraly a jely se podívat do Brna. Prohlédly jsme si Špilberk, park Lužánky, vánoční trhy a hlavně několik skvělých kaváren, do kterých jsme se vždy schovaly ohřát, protože mrzlo jak blázen.



Vánoce letos byly opravdu pohodové a veselé. Štědrý den jsem strávila s rodinou, hráli jsme aktivity, koukali na pohádky, ujídali cukroví a vánočku a prostě se měli krásně. S Danem jsme v našem bytečku Vánoce oslavili 25. prosince. Dlouho jsme se smáli, když jsme zjistili, že jsme si neplánovaně nadělili úplně ten samý dárek. Vůbec to ale nevadí, ba naopak.


Celý rok 2018 jsme uzavřeli sledováním Novoročního ohňostroje ze střechy Národního divadla. Byl to skvělý zážitek a perfektní tečka na závěr.

Při tvorbě této rekapitulace jsem strávila strašně moc času prohlížením si fotek všech těch zážitků, cest a setkání. Stala se toho opravdu kupa a já na rok 2018 budu vzpomínat jako na rok plný objevování. Krásných míst, ale i spousty věcí o sobě samé.



Komentáře

  1. Páni, to je záživný rok! Máš moc hezké vzpomínky a krásné fotky. :-) Tak Ti přeji ať rok 2019 je alespoň stejně hezký. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju Dájo :) Také měj krásný rok 2019!

      Vymazat
    2. Ty jo, zažila jsi toho strašně moc! Do Budapešti bych se někdy taky ráda podívala a Šumavu miluju! Krásné fotky! Přeju hodně objevování a radostí i do nového roku!

      Vymazat
    3. Budapešť opravdu doporučuju, moc se mi tam líbilo. :) Moc děkuju! Také přeji krásný rok 2019.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. To si stihla celkem hodně výletů a dovolených :) A měla si krásnej narozeninovej dort :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byl to opravdu výživný rok :D .. A jak ten dort teprve chutnal! :))

      Vymazat

Okomentovat

Každý váš komentář mě moc potěší, díky!